Azt mondta az anyának, halva született a gyereke

Megölte az orvos az egyik ikert - statisztikát akart javítani

A születés pillanatában derült ki, hogy az ikerpár egyik tagjának mellkasi rendellenessége van, az orvos ezért inkább megölte a gyermeket és azt hazudta az anyának, hogy eleve halva született.

2013.04.25 15:26ma.hu

A kórházi halálozási statisztikát akarta javítani egy szibériai szülészorvos, ám egy véletlen folytán kiderült a kegyetlen gyilkosság, amit egy ikerpár egyik tagjával szemben követett el pillanatokkal a gyermek világrajötte után. A 28 éves Alexander Torokov a szülés közben fedezte fel, hogy a 18 éves kismama egyik gyermekének súlyos mellkasi rendellenessége van, ami miatt alig volt esélye az életre. Csakhogy abban az esetben, ha a baba élve jön a világra és később mégis meghal, automatikusan vizsgálat indul az orvos ellen, vajon miért nem fedezte fel korábban a problémát.

Fotó: freedigitalphotos.net (Képünk illusztráció!)


Ezért a szülész - villámgyorsan felismerve a rá váró ellenőrzést és annak következményeit - inkább úgy döntött, elejét veszi a jogi eljárásnak és ahelyett, hogy a protokollnak megfelelően ellenőrizte volna a gyermek reflexeit és az életfunkcióit, inkább bedobta egy vödör vízbe az épphogy világra segített újszülöttet, majd később elhamvasztotta a baba tetemét. Az anyának közben azt hazudta, hogy egyik gyermeke eleve halva született, ezzel pedig a kórházban bekövetkezett csecsemőhalálozási esetek statisztikáját sem rontotta a baba.

A khakassziai nyomozók szerint az orvos 20 év börtönre számíthat a magatehetetlen gyermek megölése miatt - számolt be az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.