Elnézte az orvos, halottnak hitte

Mire feléledt volna a hullaházban, halálra fagyott

Teljesen halottnak tűnt a férfi, amikor rátaláltak az otthonában, ám az orvos nem vizsgálta meg elég alaposan, így nem vehette észre, hogy a hullaházba küldött férfi akkor még élt.

2013.02.12 11:29ma.hu

Halálra fagyott egy férfi, nem sokkal azután, hogy az orvosok halottnak nyilvánították és a hullaházba szállíttatták őt - pedig akkor még életben volt. Az 57 éves áldozatot oroszországi lakásában, Pskovban találták meg, és az elsődleges vizsgálatok arra utaltak, hogy már elhunyt, ezért a kórházban nem az egyik kórteremben helyezték el, hanem egyenesen a hullakamrába küldték. Ám amikor a törvényszéki boncolást megkezdték, hogy kiderítsék, mi okozta a halálát, a szakértő legnagyobb döbbenetére azt fedezte fel, hogy a férfi még élt, amikor a fagyasztószekrénybe tették, csak ezt követően fagyott meg ténylegesen.

A kórház vezetősége azonnali hatállyal felfüggesztette a főorvos és az ügyeletet ellátó doktornő engedélyét és vizsgálatot indított a műhiba okainak felderítése érdekében. "Ez a rossz döntések és a sorozatos hibák tragikus végeredménye" - mondta a kórház képviselője az austriantimes.at című osztrák hírhonlapban. "Nem kellett volna a hullaházba küldeni, és ha már ott volt, akkor is néhány órát szobahőmérsékleten kellett volna tartani, mielőtt a mélyhűtőbe teszik - akkor kiderült volna, hogy még él."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.