4500 fő

Zalában 1,2 milliárd forint jut a közmunkaprogramokra

Bérkompenzációs támogatásra 151 kérelem érkezett, a munkáltatók a mintegy 72 millió forint támogatási összegből 1821 munkavállaló kötelező béremelését kívánja biztosítani.

2013.07.22 11:37MTI

Közel 4500 fő kapcsolódott be az év első felében a közfoglalkoztatási programokba Zala megyében, a támogatásokra összesen mintegy 1,2 milliárd forintot fordítottak.

A kistérségi startmunka mintaprogramok keretében idén 1440 álláskereső tudott munkához és keresethez jutni. Hosszabb időtartamú, közfoglalkoztatás keretében az év első hat hónapjában további 1400 fő támogatása kezdődött meg.

A bio- és megújuló energiafelhasználási projekt keretében megindult kazánprogramok júniusban befejeződtek. Hét Zala megyei településen összesen 74 millió forintos támogatással 9 kazánt építettek és 15 fő számára tudnak hosszú távú munkát biztosítani. A beruházás - amelytől a következő fűtési időszakban az energiaköltségek csökkenését várják - csak önkormányzati tulajdonú, gázfűtéses ingatlanokban, óvodákban, iskolában, közösségi házban, hivatali épületekben valósulhatott meg.

A vállalkozóvá válást elősegítő támogatásokra a rendelkezésre álló, 78 millió forintos megyei keretből idén 35,6 millió forintot használtak fel.

A támogatásban részesülők tevékenységi köre többek között a méhészetet, a növény-, zöldség és gyümölcstermesztést, állattenyésztést, sajtkészítést, ruházati termékek gyártását érinti.

Bérkompenzációs támogatásra 151 kérelem érkezett, a munkáltatók a mintegy 72 millió forint támogatási összegből 1821 munkavállaló kötelező béremelését kívánja biztosítani. A május 31-ig beérkezett pályázatok alapján a munkaügyi központ 100 munkáltatóval, 1600 fő támogatására kötött szerződést 62 millió forint összegben. További 42 munkáltatóval a szerződéskötés folyamatban van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.