Szerinte a mezőgazdaság lehet a kulcs

Vona: a közmunka nem teremt igazi munkahelyeket

Piacokat kell szerezni a magyar mezőgazdaság termékeinek, mert ez lehet a magyar felemelkedés és a munkahelyteremtés útja, a közmunka nem megoldás a foglalkoztatási gondok kezelésére.

2012.12.13 18:53MTI

Vona Gábor, a Jobbik elnöke a Heves megyei Bélapátfalván tartott sajtótájékoztatóján hozzátette: a hazai mezőgazdaság termékei nem versenyképesek a nyugati piacokon, a magyar áru oda nem törhet be, más országok ugyanis védik a saját termelőiket. 

Jó lehetőséget lát viszont az orosz és az arab piac megszerzésére, amelyek sokkal inkább fogadókészek. Ezek feltörekvő országok, gyorsan polgárosodó lakossággal. "Fontos lenne az építőipar talpra állítása is, az mindig a magyar gazdaság húzóágazata volt" - mondta, hozzátéve, hogy Bélapátfalván ennek különös jelentősége van. 

A városban régen cementgyár működött, a közelben kitermelhető, jó minőségű mészkőnek köszönhetően. Az ezzel kapcsolatos környezetvédelem kérdését olyan gátnak nevezte, amelyet a magyar fejlődés elé állítottak ügyes politikai manőverekkel, hogy a multinacionális cégek termékeit kényszerítsék a lakosságra. 

Vona Gábor kijelentette: a közmunka nem teremt igazi munkahelyeket, csak szociálpolitikai eszköz, persze így is igen fontos. Helyette a piaci alapon való termelés elősegítése lenne a megoldás. Közölte: pártjának fontos feladata, hogy az emberekben reményt ébresszen, mert az ma haldoklik Magyarországon. A fiatalok közül nagyon sokan mentek külföldre, többségük nem is szándékozik visszatérni.
 
A kormány a felsőoktatás hallgatóinak érdekeit jelentős mértékben csorbítja, a kétharmados többséggel a Fidesz nem él, hanem visszaél - tette hozzá. "Soha többé kétharmadot, még akkor sem, ha a Jobbik kerül kormányra" - mondta Vona Gábor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.