Jók az eredmények

Fidesz: sikeres a közmunkaprogram

Sikerként könyveli el a Fidesz a közfoglalkoztatást célul tűző Start-munkaprogram eredményeit.

2013.01.07 15:44MTI

Selmeczi Gabriella, a párt szóvivője közölte: tavaly már 300 ezer fölött volt azok száma, akiket bevontak a közmunkaprogramba. Megjegyezte, 2012-ben 132,5 milliárd forinttal támogatta a kormányzat a közfoglalkoztatási programokat, az idén pedig ezt további 21 milliárddal növeli. 

A közmunkaprogram előnyei között említette a szóvivő, hogy javítja az érintettek önértékelését, jó hatása van a helyi közbiztonságra, legalizálja a jövedelmeket, mintát ad a fiataloknak és munkahelyeket teremt a kisvállalkozásoknak. 

A tájékoztatón Mágori Józsefné, Makó és térsége fideszes országgyűlési képviselője több helyi programot is ismertetett, így például az egyik leglényegesebbet, a 22 évig egyáltalán nem gondozott csatornarendszer kitisztítását, amely - magyarázta - nagyon fontos volt az Alföld legmélyebb pontján fekvő makói térségnek, ár- vagy belvíz esetén ugyanis "minden úszik" azon a területen. 

Beszámolt arról is, hogy körzetének három településén a középületeket fűtő biokazánokat állítottak üzembe, az azokhoz szükséges fűtőanyagot pedig a közmunkások gyűjtötték össze az erdők tisztítása során. "Üzenem a flaszterpolitikusoknak, hogy az emberek kedvét ne vegyék el a közmunkától, és kérem őket, hogy ne bántsák meg azokat, akik önként, jó kedvvel munkát végeznek, és végre az emberi önbecsülésük visszatért" - mondta a politikus. 

Úgy fogalmazott: "nem értem a pesti politikusokat. Az én választókerületemben mindenféle párthoz tartozó polgármester van, és mindenki nagyon örül ennek a lehetőségnek".
 
Az MSZP hétfői sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva - Nyakó István a közmunkaprogram szabályainak megváltoztatását, a közmunkás-szakszervezet pedig a közfoglalkoztatottak bérének emelését követelte - Mágori Józsefné közölte: január 1-jétől a közmunkás-minimálbér a szakképesítés nélküliek esetében 75 500 forint, a középfokú iskolai végzettséggel vagy szakmunkás-bizonyítvánnyal rendelkezőknek pedig 96 800 forint a közfoglalkoztatási bérük.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.