A cél a munkaerőpiacra való visszavezetés

LMP: "közmunkacsapdában" vannak a fiatalok

Az LMP törvényjavaslatot nyújt be annak érdekében, hogy a közfoglalkoztatás idején a közfoglalkoztatott folytathassa iskolarendszerű levelező tagozatos közép- vagy felsőfokú tanulmányait

2012.12.08 17:36MTI

Szél Bernadett közleményében úgy fogalmaz, a kormányzati intézkedésekkel a fiatalok "közmunkacsapdába" kerülnek.
   
Mint írja, az LMP-nek állampolgárok jelezték: a közmunkával párhuzamosan levelező tagozatos tanulmányokat folytató fiataloknak nincs lehetőségük arra, hogy a képzésükhöz szükséges időre felmentést kapjanak a munkavégzési kötelezettség alól - csak a szabadságuk terhére. Ez nem segíti, hogy a fiatalok magukat képezve növeljék az esélyüket arra, hogy közmunka helyett a nyílt munkaerőpiacon helyezkedhessenek el.   

Márpedig az LMP szerint a cél nem lehet más, mint a munkaerőpiacra való visszavezetés, amelynek leghatékonyabb eszköze a képzés, így ennek a közmunka tényleges elvégzéséhez képest minden esetben elsőbbséget kell kapnia. Az ellenzéki párt ezért kezdeményez törvénymódosítást a témában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.