Rossz a helyzet

LMP: a kormány foglalkozzon a fiatalok munkanélküliségével!

Az LMP azt követeli, hogy a kormány érdemben foglalkozzon a fiatalok munkanélküliségi helyzetével, és ne csak látszatmegoldásokat vessen be.

2012.12.07 14:24MTI

Vágó Gábor, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője frakciótársával, Szél Bernadettel közösen tartott sajtótájékoztatót Budapesten. Szél Bernadett arról beszélt, hogy a fiatalok munkanélküliségi aránya az Európai Unióban 22,5 százalék, Magyarországon azonban ennél jóval rosszabb a helyzet, hiszen a munkanélküliek aránya a 30 százalékot is meghaladja a 25 év alatti fiatalok körében.
 
Azt mondta, az LMP támogatja az Európai Bizottság javaslatcsomagját, amely szerint a 25 évnél fiatalabbaknak az iskola befejezése után négy hónapon belül garantáltan munkát vagy képzést kellene kapniuk. Hozzátette, ugyanakkor fájó azt látni, hogy a magyar kormány ezzel szemben szisztematikusan leépíti a felsőoktatást.
 
Szerinte a kormány hatékony foglalkoztatáspolitika helyett álmokban gondolkodik, az egykulcsos adótól és a gazdasági növekedéstől várja a javulást, de a jelenben semmit sem tesz. Vágó Gábor szerint az ifjúságpolitika teljes hiánya miatt a fiataloknak nincs ma jövőképük. Hangsúlyozta: az LMP szerint a fiatalok munkanélküliségi helyzetét az iskola és a munkába állás közötti krízisidőszak kezelésével, az oktatás GDP-arányos részének 5 százalék fölé emelésével, valamint az aktív munkaerő-piaci szolgáltatások erősítésével és a gyakorlati helyek számának növelésével lehetne megoldani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.