Közös javaslat

Az ülésről való kitiltással szankcionálná a gyűlöletkeltést az MSZP és az LMP

Az MSZP és az LMP úgy módosítaná az országgyűlési törvényt és a házszabályt, hogy gyűlöletkeltő felszólalások esetén a levezető elnök rendreutasítás és figyelmeztetés nélkül megvonhassa a szót a felszólaló képviselőtől, akit emellett akár az ülésnapról is kitilthat.

2012.12.06 12:06MTI

A szocialistákat elnök-frakcióvezetője, Mesterházy Attila és az LMP parlamenti képviselőcsoportjának élén álló Schiffer András csütörtökön, sajtótájékoztatón ismertette közös javaslatukat, amellyel a nemzeti, etnikai, faji, vallási vagy a lakosság más, az emberi személyiség lényegi vonásán alapuló csoportjaihoz tartozás miatti gyűlöletkeltésre irányuló kijelentéseket szankcionálnák.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.