Kartell

Új "engedékenységi" tájékoztató és űrlap a GVH honlapján

Mennyi időn belül számíthatnak elbírálásra a bírság alóli mentességre - vagy csökkentésre - irányuló kérelmek beadása esetén a kartellező vállalkozások?

2013.07.13 05:29MTI

A kartellezési bírság alól a bejelentőnek engedményt adó új engedékenységi tájékoztatót és űrlapot tett közzé pénteken a honlapján a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

Az engedékenységi tájékoztató az eddiginél bővebb felvilágosítást ad arról, hogy a bírság alóli mentességre - vagy csökkentésre - irányuló kérelmek beadása esetén a kartellező vállalkozások mennyi időn belül számíthatnak elbírálásra - derül ki a GVH közleményéből.

Ez év tavaszán létrejött a GVH új felderítő irodája. Az engedékenységi űrlap és tájékoztató tartalmazza azt is, hogy a jövőben az engedékenységi politikáról általános tájékoztatást a felderítő iroda nyújt, és az engedékenységi kérelmeket szintén az új iroda fogadja be.

Az engedékenységi kérelem formáját és tartalmi elemeit meghatározó engedékenységi űrlap - a gyakorlati tapasztalatok alapján - kiegészült egy magyarázó résszel. Ez pontosítja, hogy a kérelmezőknek az engedékenységi kérelemhez csatolt bizonyítékaikat hogyan, milyen formában és milyen kiegészítésekkel kell benyújtaniuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.