Eljárás indult

Gyanakszik a GVH - kartelleztek a gyógyszerkereskedők?

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozások el is követték a jogsértést.

2013.05.08 17:15MTI

Kartellezés gyanúja miatt indított eljárást több gyógyszer-nagykereskedelmi, illetve tanácsadó céggel szemben a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

A GVH az érintett cégeknél - az Euromedic-Pharma Gyógyszernagykereskedelmi Zrt.-nél, a Hungaropharma Gyógyszerkereskedelmi Zrt.-nél, a TEVA Magyarország Gyógyszerforgalmazó Zrt.-nél, továbbá a PharmAudit Kft.-nél és a Medicon Professional Egészségügyi Tanácsadó Zrt.-nél - előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartott.

A versenyhivatal szerint valószínűsíthető, hogy a vállalkozások a Budapesti Egészségközpont Zrt. által 2011-ben gyógyszerek és infúziós oldatok szállítására kiírt közbeszerzési eljárásnál egyeztettek és megállapodtak az ajánlati árakban, illetve felosztották egymás között az érintett termékeket, ez pedig a versenytörvény versenykorlátozó megállapodások tilalmára vonatkozó rendelkezéseibe ütközik.

A GVH szerint a versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozások el is követték a jogsértést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.