Antenna Hungária

GVH: 30 milliós bírság a MinDigTV Extra megtévesztő reklámjaiért

A fogyasztók megtévesztése miatt 30 millió forintra bírságolta az Antenna Hungária Zrt.-t a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

2013.02.07 12:21Havariapress

A GVH eljárást indított az Antenna Hungária Magyar Műsorszóró és Rádióhírközlési Zrt. ellen.

A vizsgálat során megállapítást nyert, hogy a cég a MinDigTV Extra szolgáltatási csomagokat hirdető reklámjaiban a fogyasztókat valótlan információkkal tévesztette meg. Több hirdetésben nem szerepelt, hogy a kínált kedvezményes ár csak a hűségidő első néhány hónapjára értendő, továbbá a reklámokból úgy tűnhetett a fogyasztóknak, hogy a szerződéskötés után csak a kedvezményes havidíjat kell fizetniük, azonban ez nem volt igaz, mert a jelentősebb mértékű aktiválási díjat is ki kellett fizetniük, valamint a szükséges dekódert, vagy CA modult is meg kellett vásárolniuk a szolgáltatás igénybevételéhez.

A GVH mindezek tükrében megállapította, hogy az Antenna Hungária Zrt. 2011. július 1. és december 31. között alkalmazott három reklámkampányában tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, ezért a céget 30 millió forintra bírságolta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.