Plusz 273 milliárd

Állampapír, ÁKK: rekordmennyiséget vett áprilisban a lakosság

A lakosságnak szánt állampapírok április végi 1257,7 milliárd forintnyi állományából 635,8 milliárd forint volt a Kamatozó Kincstárjegy.

2013.05.14 14:58MTI

Áprilisban rekordmértékben, 80,8 milliárd forinttal emelkedett a kifejezetten a lakosság számára értékesített állampapírok állománya, amely a hónap végére megközelítette az 1258 milliárd forintot.

Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. kedden közölt adatai szerint áprilisban a Kamatozó Kincstárjegyek állománya 66,2, az egy és kétéves Kincstári Takarékjegyek együttes mennyisége 3,7, a Féléves Kincstárjegy állománya 1, az inflációkövető Prémium Magyar Államkötvények állománya pedig 9,9 milliárd forinttal növekedett.

Az év eleje óta 272,3 milliárd forinttal emelkedett a lakossági állampapír-állomány. A növekményből a Kamatozó Kincstárjegyekre 201,4 milliárd, a Féléves Kincstárjegyekre 4,2 milliárd, a Prémium Magyar Államkötvényre 53,7 milliárd, az egy és kétéves Kincstári Takarékjegyekre együttesen 13,1 milliárd forint jut.

A lakosságnak szánt állampapírok április végi 1257,7 milliárd forintnyi állományából 635,8 milliárd forint volt a Kamatozó Kincstárjegy, az egy és kétéves Kincstári Takarékjegyek együttes mennyisége 297,4 milliárd forintot ért el, a Prémium Magyar Államkötvények állománya 310 milliárdot, a Féléves Kincstárjegyeké 14,5 milliárd forintot tett ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.