"Nő a bizalom"

Fidesz: egyre több állampapírt vesznek az emberek

A Fidesz szerint egyre nő az emberek bizalma az állam iránt, ezt bizonyítja, hogy tavaly duplájára emelkedett a magánszemélyek által vásárolt állampapírok mértéke, amely jelenleg 1060 milliárd forintot tesz ki.

2013.01.24 15:10MTI

Puskás Imre országgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: az emberek által felvásárolt állampapírok mennyisége összevethető az állam egyévi adósságszolgálatával. 

A képviselő szerint az államadósság folyamatos csökkentése mellett fontos az eladósodás összetétele is, a forintban meglévő adósság ugyanis nem hordozza magában az árfolyamkockázatot.
 
"A legszerencsésebb, ha az állam a polgáraitól vesz fel hitelt, hiszen ennek visszaadásával is saját polgárait gazdagítja, így növeli a fogyasztást vagy belföldi befektetéseket" – hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.