Kétszeres túljegyzés

Spanyolország: sikeres állampapír-kibocsátás, hozamcsökkenéssel

Spanyolország csaknem kétszeres túljegyzés mellett adott el két különböző lejáratú kincstárjegyet kedden, amelyeknek csökkent az átlagos hozama. Elemzők szerint ez azt jelzi, hogy a befektetők bizakodóak a spanyol gazdaság kilátásait illetően.

2013.03.12 15:38MTI

A spanyol államkincstár 3,85 milliárd euróért értékesített 12 hónapos adósságpapírokat 1,36 százalékos átlagos hozammal kedden, ami alacsonyabb az egy hónappal korábban tartott aukción kialakult 1,55 százaléknál.

Ugyancsak kedden közel 2 milliárd euróért adott el Spanyolország rövidebb lejáratú, 6 hónapos kincstárjegyeket 0,79 százalékos átlagos hozammal. Ennek az adósságpapírnak az átlagos hozama egy hónappal korábban 0,86 százalék volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.