Hozamcsökkenéssel

Megemelt 3 hónapos kincstárjegy-értékesítés

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) több mint kétszeres túljegyzésre a meghirdetettnél magasabb összegben értékesített hozamcsökkenéssel 3 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) keddi aukcióján.

2013.02.05 16:03MTI

Az ÁKK a kincstárjegyet a megszokott 50 milliárd forintos összegben vitte aukcióra. Az elsődleges forgalmazók 112,219 milliárd forint ajánlatott tettek, közel azonosat a múlt heti 111,055 milliárd forinttal.

Az ÁKK a magas túljegyzésre a meghirdetettnél 10 milliárd forinttal magasabb összegben fogadott el ajánlatot, és 60 milliárd forintért értékesítette a D130515 jelű, 2013. május 15-én lejáró kincstárjegyet. Az előző, múlt heti aukción az ÁKK 5 milliárd forinttal emelte meg az értékesítést 55 milliárd forintra.

Az aukción az előzőnél 12 bázisponttal alacsonyabb, 5,30 százalékos átlaghozam alakult ki, 3 bázisponttal alacsonyabb a D130529 jelű papírra kalkulált keddi 5,33 százalékos másodpiaci referencia hozamnál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.