3 hónapos dkj-aukció

Kincstárjegy: mérsékelt túljegyzés, változatlan kibocsátás és hozam

Mérsékelt túljegyzésre változatlan aukciós hozamon, de a hétfői referencia hozam alatt értékesített a meghirdetett összegben 3 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) keddi aukcióján.

2013.01.15 14:14MTI

Az ÁKK a megszokott 50 milliárd forintos összegben vitt aukcióra 3 hónapos diszkont kincstárjegyet, amit a múlt heti közel háromszoros után kevesebb mint kétszeres túljegyzés fogadott: az elsődleges forgalmazók 86,633 milliárd forint ajánlatot nyújtottak be az előző heti 137,544 milliárd helyett.

Az ÁKK az alacsonyabb túljegyzésre a meghirdetett 50 milliárd forint összegben fogadott el ajánlatot, szemben a múlt héttel, amikor a tervezettnél 10 milliárd forinttal több, 60 milliárd forintnyi papírt adott el.

Az aukció a múlt hetivel megegyező, 5,45 százalékos átlaghozammal zárult, ez 3 bázisponttal alacsonyabb a 3 hónapos diszkont kincstárjegyre hétfőn, a másodpiacon kialakult 5,48 százalékos referencia hozamnál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.