Jelentősen emelkedő hozammal

Sikeres olasz kincstárjegy-kibocsátás

A politikai patthelyzet ellenére az olasz államkincstárnak a szerdai aukción sikerült a tervezett mennyiségben eladnia az irányadónak számító 10 éves kötvényből, de az átlagos hozam jelentősen nőtt.

2013.02.27 12:29MTI

Olaszország először értékesített hosszabb lejáratú kötvényt a politikai patthelyzethez vezető parlamenti választások óta. Az eladott 4 milliárd eurónyi állampapír átlagos hozama 2012 októbere óta legmagasabb szintre, 4,83 százalékra emelkedett az előző, januárban tartott árverésen kialakult 4,17 százalékról. 

A kötvény esetében 1,65-szörös volt a túljegyzés, ami jelentősnek tekinthető a megfigyelők szerint a politikai bizonytalanságot figyelembe véve. Olaszország ezen kívül 5 éves lejáratú kötvényeket is értékesített szerdán, az adósságpapír átlagos hozama 3,59 százalékra emelkedett az egy hónappal korábbi 2,94 százalékról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.