Alacsonyabb hozamszint mellett

A tervezettnél több kincstárjegyet adott el az ÁKK

A tervezettnél 30 százalékkal több 12-hónapos lejáratú diszkont kincstárjegyet adott el csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK), a legutóbbi aukción elért és a másodpiaci referencia hozamszintnél alacsonyabb átlagos hozam mellett.

2013.01.31 15:09MTI

Az ÁKK csütörtöki aukcióján a tervezett 50 milliárd forint helyett 65 milliárd forint értékű 12-hónapos kincstárjegyet adott el. A nyilvános ajánlattételre 143,66 milliárd forintnyi ajánlat érkezett, így az aukción 2,21-szeres túljegyzés volt. 

Az aukción 5,23 százalékos átlagos hozamszint volt, ami alacsonyabb mind a két héttel ezelőtti aukció 5,33 százalékos átlagos hozamánál, mind a szerdán rögzített, 5,27 százalékos másodpiaci referenciahozamnál. Az elfogadott ajánlatok 5,25 százalék és 5,17 százalék között szóródtak. Az ÁKK a 133 benyújtott ajánlatból 52-t fogadott el csütörtökön.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.