Sok millióval csökkent a vidéki díj

Médiatanács: a Klubrádiót érintő minden lépés összhangban van a jogállami normákkal

A médiatanács minden Klubrádiót érintő lépése összhangban volt, van és lesz a jogállami normákkal; a vitatott kérdések kivétel nélkül bírósági szakaszban vannak - közölte a szervezet.

2013.01.19 09:53MTI

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának szóvivői irodája tényként rögzítette, hogy a Klubrádió annak ellenére is folyamatosan szól, hogy tulajdonosának véleménye szerint folyamatosan el akarják hallgattatni.

A közlés szerint a Médiatanács jelentős mértékben, sokmillió forinttal csökkentette a Klubrádió vidéki frekvenciahasználati díjait, a rádiót működtető üzleti vállalkozás tulajdonosa pedig ezt a kedvezményes díjat sem fizeti meg.

A médiatanács - mint minden más esetben - így a Klubrádió esetében is a vitás ügyek olyan megoldásában érdekelt, ami garantálja a rádiós piac etikus, mindenkire nézve egyforma szabályok szerinti működésének biztonságát. "Bár egyes vélemények ismeretében úgy fest, mintha ebben nem feltétlenül kívánna mindenki partner lenni" - fűzték hozzá.

Kifejtették, hogy szemben a korábbi súlyos demokratikus deficitet jelentő joggyakorlattal az új médiatörvénynek köszönhetően minden érintett, így a Klubrádió is jogorvoslati eljárásokat kezdeményezhet a médiatanács döntéseivel szemben.

Hozzátették, hogy a bonyolult jogi hátterű ügyek megoldásának legbiztosabb és legrövidebb útját az eljárások jóhiszeműségének megkérdőjelezése helyett a tények, egymás jogállami lépéseinek tiszteletben tartása és a józan ész szavának követése jelenti.

"Biztosak vagyunk abban, hogy ezt és csakis ezt az utat követve kivétel nélkül minden vitás ügy jogállami megoldása megtalálható" - olvasható a közleményben.

A Klubrádió és hálózatos partnerei szerint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa lassan egy éve nem tesz eleget a jogerős ítéletekben rögzített kötelezettségeinek, ezzel pedig sok millió forintos kárt okoz a rádióknak. Hétfői közlésük szerint nem a rádiók tartoznak a médiatanácsnak, hanem épp fordítva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.