60 milliárd forint összegben

A tervezettnél több háromhónapos kincstárjegyet adott el az ÁKK

A tervezett 50 milliárd forintnál nagyobb, összesen 60 milliárd forint összegben adott el háromhónapos diszkont kincstárjegyet keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK), a legutóbbi, egy héttel ezelőtti aukciónál alacsonyabb átlagos hozamszint mellett.

2013.02.26 12:40MTI

Az ÁKK tájékoztatása szerint összesen 160,89 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot a keddi aukción, így 2,68-szoros túljegyzés mellett értékesítette a papírokat a szervezet.
   
Az aukción 5,07 százalékos átlaghozam alakult ki, ami alacsonyabb a február 19-i aukció 5,17 százalékos hozamszintjénél. A 2013. június 5-i lejáratú papírokra elfogadott ajánlatok hozamszintje 5,04 százalék és 5,11 százalék között ingadozott.
   
Az elmúlt hónapokban folyamatosan csökkent a rövid lejáratú állampapírok hozama, a többi között Magyarország javuló kockázati megítélésének, a világpiacok likviditásbőségének, illetve a Magyar Nemzeti Bank kamatcsökkentéseinek köszönhetően.
   
Elemzők szerint a jegybank monetáris tanácsa kedden újabb kamatcsökkentésről dönt, így 5,25 százalékra mérsékli a kéthetes jegybanki kötvényre érvényes kamatlábat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.