A városházán

Állampapír-forgalmazási pont nyílt Hódmezővásárhelyen

Állampapír- forgalmazási pontot nyitott a Magyar Államkincstár pénteken Hódmezővásárhelyen, a városháza épületében.

2013.05.03 14:38MTI

Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár, fideszes parlamenti képviselő a megnyitón úgy fogalmazott: az elmúlt időszakban minden gazdasági támadás és bojkottkísérlet ellenére jelentősen javult a külföldi befektetők Magyarország iránti pénzügyi bizalma. 

A kormány határozott célja ugyanakkor, hogy csökkenjen az ország finanszírozásában a külső függőség. 2012. január 1-jén a lakossági állampapír-állomány 473 milliárd forint volt, idén májusra ez radikálisan, 1200 milliárd forintra nőtt - közölte. Ehhez szükség volt a Magyar Államkincstár szolgáltatásainak javítására, hálózatának bővítésére – emelte ki az államtitkár.
 
Lázár János hangsúlyozta, a most nyílt forgalmazási ponton elérhető forint alapú értékpapírok kamata – futamidőtől függően – 1-1,5 százalékponttal is kedvezőbb lehet, mint a kereskedelmi bankoknál elérhető, és az euróban kibocsátott állampapírok hozama is kiemelkedőnek számít. A politikus kitért arra is, júliustól a Magyar Államkincstár az önkormányzatok számára is kedvező szolgáltatásokat kínál annak érdekében, hogy a települések számláikat ne a kereskedelmi bankoknál, hanem a nála vezessék majd. 

Rigó Szilveszterné, a Magyar Államkincstár Csongrád megyei igazgatója elmondta, az új forgalmazási ponton értékpapír-, start- és tartós befektetési számlát nyithatnak az ügyfelek, illetve WebKincstár és TeleKincstár kiegészítő szerződéseket köthetnek. Május végétől bankkártyás fizetéssel lehetővé válik a forintban és euróban kibocsátott állampapírok vásárlása is – tudatta a szakember.
 
Az igazgató közölte, a közeljövőben több helyen nyílnak hasonló kincstári kirendeltségek, április második felétől pedig mobil állampapír-forgalmazói pontokkal is találkozhatnak az ügyfelek kulturális és szabadidős rendezvényeken.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.