Nagy tervek

Románia 13%-kal növelte állampapír-kibocsátását az idén

Románia 58,2 milliárd lejért (1 lej=64,5 forint) bocsátott ki kincstárjegyeket és kötvényeket az idén, 13 százalékkal nagyobb értékben tavalyhoz képest.

2012.12.24 14:44MTI

A román pénzügyminisztérium adatai szerint az ország ezen felül 763,3 milliárd euró értékben dobott piacra 2014-ben és 2015-ben lejáró devizakötvényt a hazai piacon. Románia az idén még 2,25 milliárd euróért és 2,25 milliárd dollárért adott el kötvényeket a nemzetközi adósságpiacokon.

Románia 2013 januárjában 1,3 milliárd lejért tervez eladni kincstárjegyeket és 3,3 milliárd lejért kötvényeket, miután decemberben összesen 8,1 milliárd lejért értékesített adósságpapírokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.