Kétszeres túljegyzés

Hozamcsökkenés a 3 hónapos kincstárjegyaukción

A meghirdetett összegben hozamcsökkenéssel értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet (dkj) az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) a keddi aukción.

2013.04.16 13:06MTI

A megszokott 50 milliárd forint összegben meghirdetett 3 hónapos diszkont kincstárjegyet a múlt heti háromszoros helyett a mostani aukción kétszeres túljegyzés fogadta.
   
A 99,641 milliárd forint benyújtott ajánlatból az ÁKK a meghirdetett összegnek megfelelőt fogadott el és 50 milliárd forintot értékesített a D130424 jelű, 2013. április 24-én lejáró papírból az előzőnél 10 bázisponttal alacsonyabb, 4,34 százalékos aukciós hozammal, 11 bázisponttal a másodpiacon hétfőn kialakult 4,45 százalékos három hónapos referenciahozam alatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.