Még 5 évig biztosan

A U.S. Steel tulajdonában marad a kassai acélmű

A következő öt évben nem adja el a kassai kohót a U.S. Steel - erről írt alá megállapodást Robert Fico szlovák miniszterelnök és David Rintoul, a kassai acélmű igazgatótanácsának elnöke kedden Kassán.

2013.03.26 13:16MTI

A megállapodás szerint az amerikai acélóriás a következő legalább 5 évben nem adja el az általa 2000-ben privatizált gyárat, legalább a jelenlegi szinten tartja alkalmazottai számát és továbbra is együttműködik azokkal a szlovákiai beszállítókkal, akikkel eddig. 

A cég befektetési támogatásokat és további adószabadságot nem kap, viszont Robert Fico kabinetje kötelezettséget vállalt arra: jövő év januárjáig olyan értelemben módosít több környezetvédelmi törvényt, hogy a vállalat számára lehetővé váljon bizonyos környezetvédelmi támogatások elérése. Ezek összege előzetes becslések szerint mintegy 14 millió eurót tehet ki évente.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.