Saját alternatívát készített az ellenzéki párt

Költségvetés LMP módra

Az LMP parlamenti képviselőcsoportjának és országos választmányának tagjai megvitatták az általuk készített költségvetési alternatívát, amelyet - a szakszervezetekkel és a civilekkel folytatott egyeztetés után - hamarosan nyilvánosságra hoznak.

2011.09.09 15:55MTI

Így foglalta össze pénteken Schiffer András LMP-s frakcióvezető az Esztergom-Búbánatvölgyben tartott háromnapos, kihelyezett frakcióülésüken történteket.
   
Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, hogy amikor meghatározták a következő félév prioritásait, akkor világosan látszott, hogy a következő időszak egyik legfontosabb témája a költségvetési törvény lesz. Hangsúlyozta, hogy az úgynevezett zöld fordulat jegyében készített költségvetési tervezetükkel a kormány "mélységesen igazságtalan adórendszerével" szemben szeretnének egy olyan alternatívát felmutatni, amelyből nem következnek további megszorítások és elvonások. Az LMP véleménye szerint ugyanis "a Fidesz brutális, az elmúlt húsz évben nem látott megszorításra készül".
   
Az általuk tervezett zöld fordulat fő pilléreiként a progresszív, többkulcsos adórendszert, a járulékcsökkentést, az ökológiai adóreformot, illetve komplex állami fejlesztési programokat, például a zöld munkahelyteremtést nevezte meg.
   
Schiffer András kitért arra, hogy a büdzsét érintő kérdések mellett a következő hónapokban elő fogják terjeszteni az általuk készített antikorrupciós 12 pontból fakadó, az átláthatóságot segítő elképzeléseiket. Emellett kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy "a kormány ne a kiszolgáltatottság növelése árán próbálja javítani a versenyképességet" - tette hozzá.
   
Azt mondta, hogy a háromnapos ülésen személyi vagy szervezeti kérdésekről nem döntöttek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.