Sztrájkot hirdetett a legnagyobb szakszervezet

Szeptember 6-án megbénulhat Olaszország

A legnagyobb olasz szakszervezet egy napon keresztül tartó általános sztrájkra szólította fel tagjait a kormány legújabb válságcsomagja elleni tiltakozásul.

2011.08.23 17:15MTI

A CGIL nevű szakszervezet keddi közleménye szerint helyben döntenek arról, hogy a munkavállalók mikor állnak le a munkával nyolc órára szeptember 6-án. 
   
Az olasz kormány augusztus 12-én 45,5 milliárd eurós megszorító csomagot fogadott el, amely kiadáscsökkentést és adóemelést is tartalmaz. A kérdésről várhatóan szeptember elején dönt a parlament.
   
A kormánynak az a célja a megszorításokkal, hogy kiegyensúlyozottá tegye a költségvetést 2013-ra a korábban tervezett 2014 helyett. Az olasz kormány júliusban már elfogadott egy 48 milliárd eurós megszorító csomagot, amit a parlament is jóváhagyott. Az augusztus 12-én bejelentett 45,5 milliárd eurós válságcsomag ezen felüli.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.