Zöld az út a 110 milliárdos csomag előtt

A szlovákok többsége nem segítene Görögországnak

A szlovákok kétharmada szerint Szlovákiának nem szabadna pénzügyi támogatást nyújtania Görögországnak, vagy csatlakoznia az euróövezet állandó válságkezelő rendszeréhez, a 2013-tól működő Európai Stabilitási Mechanizmushoz (ESM) egy hétfőn ismertetett felmérés szerint.

2011.07.04 15:57MTI

Az euróövezeti pénzügyminiszterek szombaton adtak zöld utat a Görögországnak szánt 110 milliárd eurós mentőcsomag következő,  ötödik részlete a folyósításának. Előkészületben áll Görögországnak egy újabb mentőcsomag is, amelynek a részleteit várhatóan szeptember közepére dolgozzák ki.
   
Szlovákia, amely az euróövezet második legszegényebb tagja, a Görögországnak szánt első mentőövhöz nem járult hozzá, és folyik a vita arról, hogy részt vegyen-e a második mentőcsomagban.
   
A közvélemény, és a kormánykoalíció kisebbik pártja ellenzi, hogy Szlovákia pénzügyileg járuljon hozzá a mentőövhöz. A Focus szlovák közvélemény kutató felmérése szerint a megkérdezettek 77 százaléka szerint Szlovákiának nem szabad pénzügyi támogatást nyújtania a gazdagabb övezetbeli országnak.
   
A Hospodarské Noviny című gazdasági lapban megjelent felmérésből kitűnt az is, hogy a választ adók 68 százaléka ellenzi Szlovákia csatlakozását az ESM krízisalaphoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.