Az államadósságot is csökkentenék

Zéró hiány négy év múlva Lengyelországban?

A lengyel pénzügyminiszter a Gazeta Wyborcza című napilap keddi számában megjelent nyilatkozatában azt mondta: a lengyel kormány 2015-ig fel akarja számolni az államháztartás folyó hiányát.

2011.06.28 12:09MTI

Jacek Rostowski arról is tájékoztatott, hogy az államadósságot a GDP 40 százalékára akarják levinni 2018-ig a tervezett strukturális reformok révén.
   
Hétfőn helyettese is arról adott tájékoztatást, hogy az államháztartás várhatóan 2015-ben kerül egyensúlyba, és az idén 5,6 százalék lesz az GDP-arányos államháztartási hiány.
   
Az Európai Unió előírásai szerint az államháztartási hiány nem haladhatja meg a GDP 3 százalékát, az államadósság a 60 százalékát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.