Csökkenés Budapesten, esély Varsóban

Lengyel-magyar barátság: a varsói tőzsde nyer a magyar nyugdíjreformon?

A varsói értéktőzsde arra számít, hogy alaposan kihasználhatja a budapesti tőzsdén visszaeső forgalmat: varsói megjelenésre ösztönzi a magyar piacon forgó részvények kibocsátóit.

2011.03.14 17:26MTI

A varsói tőzsdeújság, a Parkiet hétfőn megjelent írása szerint a magyar nyugdíjrendszer átalakítása nyomán a forgalom további, jelentős csökkenése várható a budapesti értéktőzsdén (BÉT).
   
Jelenleg egy magyar cég van bejegyezve a varsói tőzsdén, a MOL.
   
A Parkiet úgy tudja, hogy az E-Star - az eddigi Regionális Fejlesztési Vállalat (RFV Nyrt.) - amely közép-európai alternatív energiaszolgáltatóvá akar válni - már e hónapban meg akar jelenni a varsói piacon, és a PannErgy szintén tervezi részvényei varsói bevezetését.
   
A budapesti "nagyok" - az OTP, a Magyar Telekom és a Richter Gedeon - a MOL-éhoz hasonló, párhuzamos varsói jegyzést fontolgatnak a Parkiet tudomása szerint.
   
A varsói tőzsde vezetése nem is tagadja, hogy szeretne minél több közép-európai céget csábítani. A tőzsdetársaság elnöke, Ludwik Sobolewski azt mondta a Parkietnek, hogy "Magyarország rendkívül fontos piac a számunkra, és idén legalább egy bemutatókörútra megyünk Magyarországra, Bécsbe, Ljubljanába és Zágrábba".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.