A többség szerint rosszat tenne a gazdaságnak

Nem tetszik az euró a legtöbb lengyelnek

A lengyelek többségének nem tetszik az euró: a CBOS közvéleménykutató pénteken ismertetett felmérése szerint a megkérdezettek 51 százaléka mondta azt, hogy az euró bevezetése rossz lenne az országnak.

2011.03.18 14:25MTI

Ez 10 százalékponttal több, mint tavaly decemberben. Ezzel szemben mindössze 17 százalék vallotta azt, hogy az euró bevezetése jót tenne Lengyelországnak.
   
A megkérdezettek 65 százaléka gondolja azt, hogy az euróövezethez való csatlakozás negatív hatással lenne személyes anyagi helyzetére, míg 11 százalék ezzel ellentétes véleményen volt.
   
A gazdaságra gyakorolt hatást 46 százalék gondolta negatívnak, és 27 százalék pozitívnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.