Gyászol az asztronauta is

A Holdon járt férfi is elköszönt Robin Williams-től

Buzz Aldrin, a második ember, aki a Holdra lépett, aztán tudja, mi az az öngyilkosság. Ön is meglepődik.

2014.08.13 22:29ma.hu

Buzz Aldrin, aki 1969 júliusában részt vett az első Holdra-szálláson az Apollo-11 repülésén, a holdkomp pilótájaként, és aki Neil Armstronggal együtt szállt le a Holdra, szintén lerótta a kegyeletét Robin Williams előtt a Facebookon. Az Oscar-díjas színész hétfőn követett el öngyilkosságot kaliforniai otthonában. 63 éves volt.

"I regarded Robin Williams as a friend and fellow sufferer. His passing is a great loss. The torment of depression and the complications of addiction that accompany it affect millions, including myself and family members before me - my grandfather committed suicide before I was born and my mother the year before I went to the moon - along with hundreds of veterans who come to a similar fate each year. As individuals and as a nation we need to be compassionate and supportive of all who suffer and give them the resources to face life. ‪#‎RobinWilliams‬ RIP"

Buzz Aldrin úgy tekint Robin Williams-re, mint barátra és sorstársra, akinek halála nagy veszteség. Szerinte a depresszió okozta szenvedés és az ehhez társuló függőség milliókat érint. Beleértve őt és felmenőit is, hiszen a nagyapja még születése előtt követett el öngyilkosságot, édesanyja pedig a Holdra szállását megelőző évben. Háborús veteránok százai jutnak hasonló sorsra évente.

Robin Williams is részt vett egyébként az Egyesült Államok űrprogramjában, természetesen a maga módján: a Discovery 1988-as küldetése során a színész ébresztette az asztronautákat a "Good Morning, Vietnam" (1987) alapján a "G-o-o-d morning, Discovery" felkiáltással, mosolyt csalva az irányítóközpont munkatársainak arcára itt a Földön.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.