Truckrace

Kamion Eb - Kiss negyedik az utolsó mosti futamon

A címvédő Kiss Norbert, az Oxxo Racing-Axxyss Motorsport pilótája a negyedik helyen végzett a kamion Európa-bajnokság csehországi Mostban rendezett versenyhétvégéjének vasárnapi második futamán.

2015.08.30 18:04MTI
OXXO Energy Truck Race Team

A 30 éves szombathelyi pilóta szombaton előbb nyert, majd szintén negyedik volt, a vasárnap kora délutáni versenyen pedig második lett, így összesen 55 pontot gyűjtött, s 374 ponttal vezet az Eb-pontversenyben, előnye pedig 76 pontra nőtt legfőbb riválisával, a cseh Adam Lackóval szemben.

A hétvégi zárófutam rajtjánál Kiss megtartotta a hetedik helyet, majd feljött hatodiknak, a második kör elején pedig már ötödik volt. Közben az első két helyen a több 10 ezer hazai szurkoló tombolásától kísérve Lacko és honfitársa, David Vrsecky haladt magabiztos előnnyel.

Kiss a hatodik körben ismét előzött, s feljött a negyedik helyre, majd a hajrára utolérte a harmadik helyen száguldó német Jochen Hahnt. A magyar Európa-bajnok többször is próbálkozott az előzéssel, de nem találta a fogást háromszoros Eb-győztes riválisán, így meg kellett elégednie a negyedik hellyel.

A kamion Eb mezőnye a jövő hétvégén a Hungaroringen versenyez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.