Real-Barca: 1-1

Lélektani előnyt szerzett a Real Madrid

Két tizenegyes góllal döntetlen lett a szombat esti Real Madrid - Fc Barcelona mérkőzés. Noha a bajnokság állása nem változott, az, hogy a Real emberhátrányban felállt és egyenlített, lökést adhat nekik a Király Kupa döntőjéhez.

2011.04.16 23:56ma.hu

A következő napokban vélhetően sokat fognak vitatkozni a szombati meccs játékvezetői teljesítményéről, elég csak az első félidőben történt vitatható esetre a Real Madrid tizenhatosán belül. Egy biztos, a maival együtt már 12 büntetőt adott meg Muniz Fernández a Realnak, míg a Barca esetében ez a szám mindössze kettő.

A focirajongók körében a nagy tornák döntői után talán a legjobban várt esemény a két spanyol gigaklub, az FC Barcelona és a Real Madrid összecsapása, azaz az El Clásico. A futball istenei most a lelkes rajongókra mosolyogtak, hiszen az elkövetkező két és fél hétben négy alkalommal is egymással játszik a két csapat. Elsőként szombat este a Spanyol Bajnokság 32. fordulójában a Real látta vendégül a katalán sztárcsapatot a Santiago Bernabéu stadionban, majd következik a Király Kupa döntő és a Bajnokok Ligája elődöntőjének két mérkőzése. Ez utóbbi akár a döntő is lehetne, hiszen Európa jelenleg két legerősebb csapatáról beszélünk.

A négy mérkőzés közül a legkevesebb téttel talán éppen a szombati találkozó bír, hiszen a Barca 8 ponttal vezeti a tabellát és egy esetleges vereség esetén is csak matematikai esélye marad a fővárosiaknak, hogy behúzzák a La Liga idei kiírását. Ugyanakkor a két csapat ősi rivalizálása kizárja, hogy bármelyikük is félvállról vegyen egy egymás elleni csörtét.

A Realt fűti a bosszúvágy a megalázó novemberi 5-0 után, míg a Barcát motiválja, hogy zsinórban hatodszorra verhesse meg a Blancókat, amivel újabb rekordot állít be, és győzelmével szinte biztossá teszi a bajnoki cím sorsát.

A formát tekintve talán most a legkiegyenlítettebb a két csapat, a Barcelonán érződik a megerőltető szezon, nem villognak annyira mint ősszel, a Madrid pedig sokkal összeszokottabban játszik. A fővárosiaknál hosszú sérüléséből visszatért Higuain, de C. Ronaldo erősen formán kívül van, ráadásul nemrég egy kisebb sérülést is összeszedett.

A Barca biztosan nem számíthat az idén valószínűleg élete formájában játszó Abidalra, aki komoly műtéten esett át, viszont lehet, hogy pályára léphet a csapatkapitány Puyol. Nehezen elképzelhető, hogy a Barcelona mind a négy meccset megnyerje, hiszen José Mourinho nagy taktikus, és bár a premier nem sikerült fényesre, biztosra vehető, hogy tartogat pár ászt az ingujjában.

A Barcelona számára egyértelműen a két BL elődöntő a legfontosabb, de ha sikerül a másik két meccset is megnyerniük, azzal kétségtelenné tennék, melyik a világ jelenlegi legerősebb futballcsapata.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.