Iniestát és Xavit előzte meg

Messié az Aranylabda

Lionel Messi, az FC Barcelona argentin válogatott futballistája nyerte el a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA), valamint a France Football magazin által közösen odaítélt FIFA-Aranylabda díjat, amelyet első ízben adtak át hétfőn a FIFA zürichi éves gáláján.

2011.01.10 22:35MTI

A katalánok a 23 éves aranylabdás vezérletével megnyerték a spanyol bajnokságot, a Bajnokok Ligája elődöntőjében pedig a később győztes olasz Internazionaléval szemben maradtak alul. Mindkét sorozatban Messi lett a gólkirály 34, illetve nyolc találattal, az argentin nemzeti együttessel pedig a negyeddöntőig jutott a tavaly nyári vb-n.

Messi két klubtársát, a spanyol válogatottal egyaránt világbajnok Andrés Iniestát és Xavit előzte meg a szavazáson.

MESSI az év legjobb labdarúgójának odaítélt Aranylabdát, a brazil MARTA az év női játékosa díjat fogja (MTI)


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.