Mindent vitt a tojáslabda döntője

Mozizás helyett a Super Bowlt nézték az amerikaiak a hét végén

A vasárnapi Super Bowl-döntő meglátszik az észak-amerikai mozik jegybevételén: mintegy húsz százalékkal kevesebben mentek filmszínházba, mint a megelőző hét végén.

2011.02.07 15:28MTI

A vasárnapi Super Bowl-döntő meglátszik az észak-amerikai mozik jegybevételén: mintegy húsz százalékkal kevesebben mentek filmszínházba, mint a megelőző hét végén.

A leglátogatottabb 12 filmre összesen 75 millió dollárért (14,7 milliárd forintért) váltottak jegyet az amerikai és kanadai nézők; ez 24 százalékkal kisebb bevétel az előző év hasonló időszakához mérve.

A legtöbben a The Roommate (A szobatárs) című thrillerre voltak kíváncsiak, amelyben Leighton Meester avatkozik bele egyre mélyebben kollégiumi szobatársnője életébe. A film 15,6 millió dollárral (3 milliárd forinttal) vette át a kasszasikerlista vezetését.

A második helyet a Sanctum című mélytengeri búvárkaland foglalta el 9,2 millió dolláros (1,8 milliárd forintos) jegyeladással, harmadiknak pedig Natalie Portman Csak szexre kellesz című romantikus vígjátéka futott be 8,4 millióval (1,65 milliárd forinttal).

A 12 Oscarra jelölt A király beszéde 8,3 millió dollárral (1,63 milliárd forinttal) növelte bevételeit, ezzel a negyedik helyre került a bevételi listán, míg a Zöld darázs című akciófilm 6,1 millió dollárral (1,2 milliárd forinttal) jutott be az első öt közé.

A tízes toplistán továbbra is szerepel A félszemű című western (nyolcadikként) és a Fekete hattyú (tízedikként), amelyek szintén jó eséllyel versengenek az Amerikai Filmakadémia díjaiért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.