Hat góllal gyűrték le a Fradit

Vízilabda: döntőben a Vasas

A bajnoki címvédő Vasas elsőként került be a Vodafone férfi vízilabda-bajnokság döntőjébe, miután az elődöntős párharc második mérkőzésén nyert - mégpedig hat góllal - a Ferencváros népligeti otthonában. Eredmény, rájátszás az 1-4. helyért, 2. forduló: Aprilia-FTC-Fisher Klíma - TEVA-VasasPlaket 7-13 (3-5, 1-2, 0-3, 3-3).

2009.05.03 18:46MTI

Az alapszakaszgyőztes angyalföldiek a magukkal hozott 6, s a pénteki elődöntős siker 3 pontjával a tarsolyukban - vagyis 9-0-ra vezetve - azzal az elhatározással érkeztek a zöld-fehérek otthonába vasárnap délután, hogy a 10 pontig tartó párviadalban begyűjtik a még hiányzó negyedik győzelmüket is. 

Ez gond nélkül sikerült is nekik, noha a vezetést még az FTC szerezte meg. Utána azonban - 2-2-t követően - fokozatosan ellépett a házigazdától a vendégegyüttes, amely az olimpiai bajnokai közül egyformán háromszor eredményes Hosnyánszky Norbert és Varga Dénes vezényletével a félidőben három (4-7), a harmadik játékrész zárultával pedig már hat találattal vezetett (4-10). 

A hajrában, 4-13-nál a Vasas már kiengedve, félgőzzel vízilabdázott, így közelebb zárkózhatott a Ferencváros, ami csak a végeredmény kozmetikázására volt jó, másra nem, hiszen a piros-kékek a győzelemmel elsőként jutottak be a bajnoki rájátszás fináléjába, ahol a másik elődöntő továbbjutójával, az Eger-Honvéd párharc nyertesével találkoznak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.