Idegen vizekben

Öt magyar csapattal indul ősszel a vízilabda Interliga-bajnokság!

Szándéknyilatkozatot fogadtak el azok a közép-európai klubcsapatok, amelyek ősszel közös bajnokságban vesznek részt. Magyarországot öt csapat képviseli, a Honvéd, az Eger, a Szeged, az UTE és a Vasas.

2009.03.12 17:57vlv.hu

Az érintett országokban egy időben nyilvánosságra hozott hivatalos közlemény:

A Magyar, Szerb, Román és Szlovák bajnokságok vezető csapatai összefogtak, és országuk szövetségének támogatása mellett az elmúlt hónapokban megvizsgálták egy új versenysorozat elindításának lehetőségét. A csapatok vezetőinek célja, hogy egy újabb - határokon átnyúló - nívós versenysorozattal gyarapítsák az európai kupa küzdelmek sorát, egyben további lehetőséget adjanak a sportág fejlődéséhez és ismertségének növeléséhez.

Maga az Inter Liga létrehozásának gondolata nem új keletű. A magyar, a szerb és a horvát szövetségek már az elmúlt években felvetették egy közös versenysorozat létrehozásának lehetőségét, de a mögöttünk álló időszak nem tette lehetővé a tényleges megvalósítást. A versenysorozatban történő szereplés és az Inter Liga versenynaptára kialakításának fontos hazai szempontja, hogy illeszkedjen a már meglévő kiemelt kupa sorozatokhoz (Euro Liga és LEN Kupa), illetve a bajnoki mérkőzésekhez.

Az Inter Liga szervezésében meghatározó szerepet vállaltak a VK Raiffeisen Partizan Beograd vezetői, akik számára minden segítséget megadnak a résztvevő magyar csapatok is annak érdekében, hogy a versenysorozat minél eredményesebben mutatkozhasson be. Tárgyalásokat kezdeményeztünk a televíziós sugárzás lehetőségeiről is abból a célból, hogy minél többen követhessék nyomon a mérkőzéseket, és a csapatok reklámozói, szponzorai is további reklámlehetőséghez jussanak.

Az első versenysorozatban az alábbi csapatok jelezték részvételi szándékukat.: VK Raiffeisen Partizan Beograd (SRB), VK Vojvodina OTP Banka Novi Sad (SRB), CSM Leonardo Oradea (ROU), Hornets Kosice (SVK), TEVA-VasasPlaket, ZF-Eger, Domino-Honvéd, Szeged-Beton, UNIQA-UTE (HUN).

A csapatvezetők támogató döntésénél szerepet játszott, hogy
• a csapatok reklámozói, szponzorai további reklámlehetőséghez jutnak,
• a versenysorozat kiváló lehetőséget ad a játékosok és a sportág fejlődéséhez,
• a sportág meg tudja erősíteni helyzetét a sportágak napjaink éles versenyében,
• szélesíteni tudja a sportágat ismerők, szeretők bázisát,
• és a vízilabdát támogatók körében további értéket teremt ismertségük növelése mellett.

A versenysorozat 2009. szeptemberében indul, amelynek lebonyolítása a következő évad nemzetközi és hazai versenynaptárának ismeretében kerül kialakításra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.