Botrány a Turfon - visszaváltották a tiketteket!

Módosították Overdose pályarekordját - így is csúcs

A versenyszervező módosította Overdose vasárnapi időeredményét, így a magyar csodaló 54.6 másodpercre javította a Kincsem Park 1000 méteres pályarekordját a hétmillió forint összdíjazású OTP-Hungária Nagydíjon.

2009.04.20 16:05MTI

A 12. futama után is veretlen négyéves mén eredeti ideje 52.6 mp volt, ezt két másodperccel rosszabbra változtatták, azonban így is a kontinens egyik legjobb teljesítménye. A korábbi pályarekordot Overdose 58 mp-cel tartotta, amelyet élete első versenyén állított fel. Overdose - hátán a világ legjobb zsokéjának tartott, belga születésű, de francia engedéllyel versenyző Christophe Soumillonnal - nyolc hosszal nyerte a program kilencedik futamát, amelyre becslések szerint több mint 25.000 érdeklődő volt kíváncsi.

Ekkora tömeg Imperial 1963-as futása óta nem fordult meg a Kincsem Parkban.

"A nap egyetlen negatívuma, hogy az elavult fogadási rendszer összedőlt a túlterheltség hatására - mondta az MTI-nek Vajtó Lajos, a Nemzeti Lóverseny Kft. ügyvezető igazgatója, aki szerint Imperial futásán sem voltak ennyien a Kincsem Parkban. - A 9. és 10. futamra megtett fogadásokat így névértéken váltották vissza. Ez nem először fordult elő, ezért szorgalmazom az országos hálózat kiépítését, s van lehetőség rá, hogy már idén megvalósulhat ez a terv."

A magyar ló, amelynek becsült értéke ötmillió euró, május 4-én utazik Angliába, ahol júliusig négy verseny vár rá, s az ascoti versenyekre kell csúcsformába hozni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.