Hatalmas fölénnyel nyerte az 1000 méteres versenyt

Tizenkettedik versenyét is megnyerte Overdose

Overdose, a magyar csodaló a várakozásoknak megfelelően hatalmas fölénnyel nyerte meg a Kincsem Parkban vasárnap rendezett OTP-Hungária Nagydíjat, ezzel 12. versenye után is veretlen.

2009.04.19 19:09MTI, Fotó: MTI

Overdose - hátán a világ legjobb zsokéjának tartott, belga születésű, de francia engedéllyel versenyző Christophe Soumillonnal - végig vezetve, legalább öt lóhossz előnnyel győzött a hétmillió forint összdíjazású 1000 méteres galoppversenyen. A magyar lóversenyzés történetének egyik legnagyszerűbb napja volt Overdose harmadik és vélhetően utolsó hazai futása.

Évtizedek, leginkább a legendás Imperial versenyzése óta nem volt ekkora tömeg a Kincsem Parkban, még a korlátokról is lógtak az emberek. A több mint tízezer érdeklődő ingyen tekinthette meg az eseményt. A hangulat leginkább egy majáliséhoz hasonlított, volt ökörsütés, bográcsos gulyásfőzés, perec, sörsátor, no és persze lóverseny tíz futamban. Az egész napos program fénypontja Overdose futása volt. A főszereplő május 4-én utazik Angliába, ahol júliusig négy verseny vár rá.

Fotó: MTI


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.