Téli pihenő előtt a csodaparipa

Overdose vasárnap fut idén utoljára

A galoppversenyeken veretlen magyar csodaló, Overdose hétvégén Rómában versenyez, s ez lesz idei utolsó futása.

2008.11.14 09:51MTI

"Valószínűleg Overdose lesz az egyik favorit, de addig nem szabad ezt kijelenteni, amíg nem hozzák nyilvánosságra, hogy a 44 nevezett lóból, melyek állhatnak rajthoz vasárnap" - mondta Mikóczy Zoltán, a hároméves csődör tulajdonosa. Hozzátette: a mind a tíz futamán győztes négylábú csütörtök késő délután indult Rómába, s várhatóan péntek dél körül érkezik meg.

Mikóczy kiemelte, a valamivel több mint 80 ezer euró összdíjazású verseny az eredetileg tervezett decemberi, hongkongi Világkupa helyett került Overdose programjába, mert még túl korainak találták a ló számára a hosszú utazást, s hogy addig karanténba kerüljön.

Overdose - amelyet egyévesen 3000 euróért vett meg gazdája, s jelenleg értékét több mint egymillió euróra becsülik - eddig mind a tíz futamán győzött, a tizenegyediken, a híres párizsi viadalon is elsőként ért célba, de a futamot leintették, mert egyik riválisa beragadt a rajtgépbe. A megismételt futamon Overdose már nem indult el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.