Start Autó Rally első napja

Spitzmüller: Könnyebb versenyre számítottunk

Parázs csata jellemezte a Start Autó Rally első napját. A címvédő Spitzmüller Csabának bizony nem volt egyszerű dolga. Meg kellett küzdeni az idei évre megerősödött és újabb technikákat csatasorba állító csapatokkal.

2009.04.05 09:18ma.hu

„Könnyebb versenyre számítottunk, nem gondoltuk, hogy ilyen erősek lesznek az ellenfelek, de kellemes csalódás ért. Mi ott folytattuk, ahol tavaly abbahagytuk, de az ellenfelek jobb technikákkal áltak ide. A két Subaru nagyon gyors és megbízható, így sokmindent be kell vállalnunk. ...volt egy rossz gumiválasztásunk, ezért estünk vissza.” 

A második helyen Herczig Norbert zárta a napot, de lehett volna ez jobb is. Az autó két évet fiatalodott, már egy 2005-ös évjáratú Subaru WRC az, amivel Herczig küzd és a balszerencse is kellett hozzá, hogy ne ő álljon az első helyen: „A második gyorsaságin keptunk egy defektet a gyorsasági háromnegyedénél. Nem kaptunk olyan sokan, mindössze 20 másodpercet, de jó lenne ha ez most itt lenne a tarsolyunkban. Tartjuk a csapattal megbeszélteket, fokozatosan tudunk gyorsulni és találtunk egy pár gyorsaságit. Holnap megpróbálunk gyorsan menni és nyerni, mert ehhez megvan a lehetőségünk és a technikánk” 

A Ifj. Érdi Tibor a nap vesztese. A harmadik gyorsasági után már vezetett is, de sajnos a sok levágás nekik „nem adta ki”, visszacsúsztak a negyedik helyre. A nap végén sikerült egy helyezést javítani: 

„Defektet kaptunk és megforogtunk kétszer. Ebben a mezőnyben ez nem fér bele. Azóta is első és második helyen autóztunk, és így szeretnénk folytatni. Nyerésre reális esélyünk nincs, hacsak nem hibázik valaki elöttünk. Nagy hátrányt jelen az, hogy ennyire hátulról rajtolunk, mert már az első körben nagyon felhordásos volt, míg a többiek tiszta pályán mehettek” 

Asi a fekete ló. Remek napot zárt, volt hogy harmadik helyen állt, WRC-k közt, összesítésben végül a negyedik helyen zárt, de a magyar bajnokság értékelését vezeti, mivel idei év újítása, hogy a WRC-k és az A8 kategória résztvevői csak a Nyílt Nemzeti Bajnokségban kerülnek értékelésre. „Nagyon jól sikerült, tökéletesen működött az autó, a gumik és a csapat is! A második és a harmadik kör kicsit nehezebb volt a felhordások miatt, az utolsó kört talán kicsit elóvatoskodtuk. Sokkal vezetjük az ORB-t és ezt csak elrontani tudjuk” 

A verseny egyben szlovák bajnoki futam is, így a szomszédos ország menőit és csodálhatta a publikum.

A VB-t is megjárt Ifj. Béres Jozef remekül és látványosan autózott, amivel a közönség szereteét és a szlovák bajnoki vezetői pozíciót harcolta ki. „Asitól nagyon sokat kapunk, csak a parádsasvárin tudtam megverni. A többin nagyon jól megy, fekszenek neki ezek a gyors pályák, így nem is akarom megfogni. ...Szlovák bajnokság első helyen állunk, nem szeretnék feleslegesen kockáztatni és így befejezni a holnapot. A sok felhordás a pályán, különösen az ami a mai nap is szerepelt csak fordítva, lesz igazán koszos. ... Szeretek a nézőknek autózni, mert jó látni és érezni, hogy a nézők tapsolnak, úgyhogy próbálok úgy autózni, hogy időre is és látványra is... ahol lehet ráhúzom keresztbe”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.