Lelkes tagok a Fapados Dakarban

Elindult a Budapest - Bamako Rally

A 3. Budapest - Bamako indulói Hagyó Miklós Főpolgármester - helyettes rajt lövésével és jókívánságaival elrajtoltak. Villám Géza a jelenlévő indulók nagy örömére bejelentette, hogy a tegnap kora esti órákban a nyugat-afrikai Bissau Guineaban letartóztatták a karácsonyi mauritán vérengzés tetteseit.

2008.01.12 08:51ma.hu
A tavalyi induláskor

A Budapest-Bamako Rally, az emlékezetes Ágyúgolyó-futam című film és a Párizs-Dakar keresztezésével életre hívott autóverseny, amely harmadjára szeli át a Szaharát. Megálmodója, Szabó Gál András (alias Villám Géza) az ismert rádiós műsorvezető.

A Budapest - Bamako Rally olyan verseny, ahol nem annyira egymás, mint inkább a nehézségek, az embertelen körülmények legyőzése, az emberi akarat, teljesítőképesség felfedezése és egy kalandos küldetés teljesítése a cél.

Villám Géza a jelenlévő indulók nagy örömére bejelentette, hogy a tegnap kora esti órákban a nyugat-afrikai Bissau Guineaban letartóztatták a karácsonyi mauritán vérengzés tetteseit. "Mauritániából kaptam egy hívást a futam ottani képviselőjétől, aki arról tájékoztatott, hogy a hír hallatára, az ország nagyobb városaiban, az emberek az utcára vonultak és örömükben táncolnak "- mondta a volt rádiós. "A rajtra minden készen áll." - tette hozzá a futam ötletgazdája.

A mali és a magyar himnusz után pedig Hagyó Miklós Főpolgármester-helyettes indította el a futamot, reggel 8 óra előtt.

Hagyó Miklós elmondta: „Örömmel tölt el, hogy Budapest egy újabb olyan versenyén köszönthetem Önöket, amely messze földre elviszi fővárosunk és országunk hírét, hogy a nagy nemzetközi versenysport-események mellett egyre gazdagabb és egyre színesebb Budapest amatőr sportélete is, a Bamako felé útra induló rali is ilyen. Kimagaslik az események közül. Jelentőségét jól jelzi, hogy már külföldi csapatok is indulnak rajta. Jó utat kívánok mindenkinek és kívánom, hogy ekkora örömmel, épségben érkezzenek haza szeretett Fővárosunkba.”

A Főpolgármester – helyettes a rajt után az induló BKV Busz csapatával elindult Bamako felé, egészen Budapest közigazgatási határáig kíséri a 16 tagú lelkes csapatot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.