Ami a havon kifér!

Indul a Red Bull 1000 Trails Snowmobile Rally

Télen mi mással is lehetne eltölteni az időt, mint hokizással, korizással, szánkózással és őrült versenyekkel? Ennek szellemében Románia immár harmadik éve rendezi meg a Red Bull 1000 Trails Snowmobile Rallyt.

2009.01.30 08:45ma.hu

Szomszédaink ezúttal is Nagyszeben közelében állítják fel a versenypályát, ahol tavaly télen új területeket fedeztek fel a hószánosok. A pályát, ezt követően tavasszal az enduro motorosok is kezelésbe vették, de most itt az ideje, hogy a téli sportok hódítsák vissza azokat. A Kárpátok hegyei mindezek után is tudnak meglepetésekkel és izgalmakkal szolgálni.

Az előző évben 120 versenyző indult el a snowmobile ralin, de mivel a szervezők szeretnék, hogy a versenyzők ne tegyék tönkre a természetet, és arra se legyen szükség, hogy külön gépekkel kelljen szélesíteni a nyomvonalakat, így idén “csak” 80 regisztrációt fogadtak el. Egész pontosan 40 amatőr és 40 profi versenyző vághat neki a két napos versenynek.

A verseny január 30.-án egy időmérővel indul, amikor is egy kb. 10 km hosszú kört kell kétszer megtenni Paltinis körül. A leggyorsabbnak bizonyuló versenyző indulhat másnap az első helyről.

Január 31-én, szombaton egy kb. 130-200km hosszú versenypályán kell végig menniük a snowmobilosoknak, valahol a semmi közepén. Ha még másnap is „paripára” tudnak ülni akkor pedig Nagyszeben közelében kell még egy kb 100-150 km hosszú pályán végigszáguldaniuk.

A versenyen minden évben részt vesznek honfitársaink, ám ezúttal rekord számú magyar nemzetiségű induló regisztrált. Bár közülük csak ketten származnak Magyarországról, de a többi 17 indulónak is tiszta szívünkből szurkolunk!

Az eseményt egy nagyszabású hószán freestlye bemutató előzi meg, amin a kanadai Ross Mercer is részt vesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.