Rallyzással segítenek...

Sztárok is csatlakoztak a Budapest-Bamako Rallyhoz!

A jövő januárban negyedszerre elrajtoló Budapest-Bamako Rally már ezen a héten elkezdődött, egy többhónapos adománygyűjtő akció nyitányát tartották Debrecenben.

2008.10.31 09:42ma.hu

Az eseményen részt vett egy kígyóbőrmintás Ford Ranger, a 2009-es jótékonysági autóstúra egyik négykerekű résztvevője, a Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportja, illetve a helyi sportélet nagyjai, többek között a DEKE kosarasai, a DKSE kézilabdázói, illetve Leandro, Oláh Lóránt, Szakály Péter és Takács Zoltán révén a labdarúgó NBI listavezetője, a DVSC-TEVA is. 

A másik két testvérklub mellett a Loki is örökbe fogadott egy afrikai falut. A Budapest-Bamako Rally januári kezdetéig tartó adománygyűjtő akció nem a pénzről, hanem a nélkülözhető dolgok létfontosságúvá változtatásáról szól. 

Legyen szó élelmiszerről, gyógyszerről, ruháról vagy más használati tárgyról, az afrikai nélkülözők számára a Bamako felé vezető útvonalon kiosztandó ajándékok felbecsülhetetlen értékűek lesznek. 

Ezt átérezve csatlakozott a három debreceni sportegyesület, és jelentkezett több klub az ország minden tájáról, és lett az olimpiai bajnok tornász Csollány Szilveszter az akció nagykövete. 

„Azt még nem tudom, hogy részt veszek-e a rallyn, de a jótékonysági akcióban teljes mellszélességgel vetettem bele magam” – mondta a „Gyűrűk Ura”, aki azért hozzátette, hogy a Budapest-Bamako Rally-n való részvétele mellett szól, hogy biztonságban érezné magát, ellentétben a repülőgéppel, amitől retteg, mint egykor Dennis Bergkamp. 

Harcsár István, a sportért felelős minisztérium főtanácsadója arról beszélt, hogy ez egyedülálló kezdeményezés, hiszen a Budapest-Bamako Rally-n az emberek nem egymással, hanem egymásért versenyeznek.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.