Közel a cél

Súlyos baleset a Bamako-ralin

A viszontagságos előző nap után kevés pihenés után ért be a Bamako-rali mezőnye Maliba. Szerencsére autó- és emberveszteség nélkül.

2008.01.28 09:30MTI

Csak hajszálon múlt, hogy a 141-es rajtszámmal induló Opel Frontera eltévedt utasai éjszaka összetalálkoztak a Coimbra Racing és a Renegat Team autóival. A Frontera navigációs rendszere elromlott, csak hagyományos iránytűt tudtak segítségül hívni, hogy elérjenek Maliba. 

Ráadásul ezen az autón utazott a karaván egyik orvosa és a Budapest-Bamako sajtóreferense. Az előző naphoz képest a Nara-Segou szakasz igazán könnyűnek ígérkezett. A túrakategóriában indulók még a helyiekkel való ismerkedésre is tudtak időt szakítani. 

Beszámolójuk szerint a mali emberek kedvessége és vendégszeretete semmihez sem hasonlítható. A versenykategóriának erre természetesen nem maradt ideje. Annyira szoros a verseny, hogy csak az esti díjátadón, Bamakoban derül ki, hogy ki viheti haza a 2008-as trófeát. 

Sajnos megtörtént az első komolyabb baleset is: a 170-es rajtszámmal motorozó Gyulai Csongor Narától 20 km-re durrdefektet kapott. Egy helybéli a segítségére sietett, platós autóján szállította el a bajba jutott versenyzőt. 

Majd a kisegítő teherautó pár kilométerrel odébb belehajtott a 95-ös rajtszámú Suzuki Vitarába, amely totálkárosra tört, de utasai szerencsére nem sérültek meg. Gyula Csongor viszont valószínűleg részleges ínszakadást szenvedett. Vasárnap hajnalban több csapat már jó korán útra kelt, hogy minél előbb beérjen Bamakóba.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.