Sport

Nem tudni még pontosan, mire költi majd Király Gábor az államtól kapott 4,5 milliárd forintot

Egyelőre nincs konkrétum, majd ha lesz, szól.

2020.04.05 10:30ma.hu

A Magyar Közlönyben október elején jelent meg, hogy a Kormány 4 milliárd 505 millió 212 ezer 85 forint költségvetési forrás biztosításáról döntött, hogy megvalósuljon a KIRÁLY Sportlétesítmény fejlesztése II. üteme. Az összeget két részletben kapja meg Király Gábor: ebben az évben 426 milliót, jövőre pedig kicsivel több, mint 4 milliárdot.

Az ugytudjuk.hu megérdeklődte a sportolónál, hogy milyen fejlesztésekre tervezik költeni a közpénzt. Azt a választ kapták, hogy jelenleg az előkészítő szakasz zajlik, a fejlesztés részleteiről pedig majd akkor számolnak be a nagyközönségnek, ha lesz miről beszámolni.

Ezt azért nem teljesen értjük, mert ha semmi konkrétum nincs még a beruházással kapcsolatban, akkor Király hogyan kaphatott forintra kiszámolt támogatást. Arról nem is beszélve, hogy közpénzről van szó, aminek felhasználásáról érdemben kellene értesíteni a nyilvánosságot.

Egyébként nem ez az egyetlen, jelenleg is futó foci projekt Szombathelyen: még nem fejezték annak a foci akadémiának az építését, amit Sé és Szombathely között hoznak létre - ott 6 milliárdért fejleszt a ZÁÉV kivitelezőcég.

A Szombathelyi Haladás focicsapata pedig időközben a másodosztályban is a kiesőhelyre került.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.