A hazaiak ügyesen használták létszámfölényüket

Jéghoki: Nem tudott nyerni az Alba Volán csapata Graz-ban

Az Alba Volán teljesen hatástalan emberelőnyös játékot mutatott Grazban, míg a hazaiak jó hatásfokkal értékesítették létszámfölényeiket. Ezzel ismét legyőzték csapatunkat.

2008.12.29 12:15albavolanhockey

Az Alba Volán teljesen hatástalan emberelőnyös játékot mutatott Grazban, míg a hazaiak jó hatásfokkal értékesítették létszámfölényeiket.

Ezzel ismét legyőzték csapatunkat.

Graz 99ers - Alba Volán 5-2 (3-0, 1-1, 1-1) Graz, 2200 néző, vezette: Altersberger, Korosec, Podlesnik. Graz 99ers: Grumet-Morris - Cullen, Mattie, Ulmer, Day, Stuart, Jakobsen, Klimbacher, Iob, Lange, Herzog, Motherwell, Kuiper, Kraxner, Kleinheiz, Riddle, Moderer, Dinhopel, chiechl, Brunegger.

Vezetőedző:

Alba Volán: Szuper - Martens, Tokaji, Palkovics, Ocskay, Fekete, Bonni, Byström, Guerriero, Martz, Kovács, Forsyth, Jobb, Sofron, Nagy, Benk, Ondrejcik, Fodor, Vaszjunyin, Hegyi.

Vezetőedző: Ted Sator.

Rémesen kezdődött a meccs, hamar kettős emberhátrányba kerültünk, és a Graz nem tette meg azt a szívességet, hogy kihagyja, Cullen, Day, Ulmer volt a korong útja, utóbbi juttatta vezetéshez a hazaiakat.

Még fel sem ocsúdhattunk, amikor - immáron egyenlő létszámnál - Stuart duplázta meg az osztrák előnyt.

Day kiállítása a felzárkózást jelenthette volna, de emberelőnyös játékunk hatástalansága újfent kiütközött.

Amikor viszont Tokaji mehetett a büntetőpadra, a 99ers keserű leckét adott csapatunknak az emberfórok értékesítéséről: Lange vágott be egy kipattanót. Alig 13 perc elteltével három góllal megléptek a hazaiak. A játékrész végén újabb kettős emberelőnyt kapott a Graz, de ezt kihagyták.

A középső húsz perc elején visszajött a remény, egy kontra után Kovács lőtte be Martz passzát. Majd szinte egyfolytában emberelőnybe kerültünk, sőt, egy percre kettősbe is.

Sikerült ezt is kihagyni, ráadásul kivártatva még két teljes perc kettős létszámfölényt elpocsékoltunk, amelyből az egyik kiállítás 2+2 perces volt. Ez nem igényel bővebb kommentárt, ezen a szinten ilyen luxus egészen egyszerűen megengedhetetlen.

Három percnyi 5-3 helyezetből egy gólt sem elérni - ez elfogadhatatlan. Pláne, hogy egy szabálytalan csere folyományaként mi lettünk ismét kevesebben a jégen a harmad legvégén, és ebből is gólt szerzett a Graz.

Érthetetlen, hogy azok után, hogy Innsbruckban is kiállítást és gólt kaptunk egy szabálytalan csere miatt, miért követjük el ismét ugyanazt a hibát. A befejező húsz percet Martens kiállítása vezette be, de ezúttal sikerült kivédekezni. Az idő viszont fogyott.

Tulajdonképpen a semmiből zárkóztunk vissza, Palkovics levitte a kapu mögé a pakkot, Feketének adta fel, aki közelről Grumet-Morris mögé bombázta. (4-2) Iob palánkra lökése újfent felkínálta az esélyt, hogy visszakapaszkodjunk a meccsbe, de hagytuk elszállni.

Amikor Forsyth ülhetett ki a padra, a Graz megint megcsinálta a létszámfölényes figurát - 17 másodperc alatt. (5-2) Ezzel minden kérdés eldőlt, a Graz meglépett a rájátszásért vívott harcban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.