Újra Európában járt az amerikai futball

Gigantikus mérkőzés és pontzuhatag Londonban

A tavalyi év után ismét meglátogatta a Wembley-t az NFL. Míg múlt évben egy gyengécske meccs jutott Európának, ezúttal igazi csemegében, egy New Orleans Saints - San Diego Chargers ütközetben volt része a 81 ezres angol közönségnek.

2008.10.27 09:15koac, ma.hu

Tavaly októberben először rendeztek NFL alapszakasz mérkőzést Észak-Amerikán kívül. Akkor a Wembley egy Miami Dolphins – New York Giants találkozónak adott otthont, s bár maga az esemény létrejötte hatalmas érdeklődést váltott ki, a meccs tulajdonképpen csalódás volt, hiszen a 10-13 végeredménnyel záruló találkozón összesen egy touchdown passzt láthatott a közönség, azt is az egyébként rendkívül gyenge Dolphinst vezérlő Lemon jóvoltából. Aki ezt a mérkőzést anno látta, nehezen hihette, hogy a mindösszesen 59 yardot passzoló Eli Manning végül majd a Super Bowlba vezeti csapatát.

Ezzel szemben idén egy olyan mérkőzést sikerült Londonba hozni, amely már előzetesen nagyon sokat ígért, különösen azoknak, akik a játék offenzív részét részesítik előnyben. Az idei szezonban talán legjobban játszó két quarterback Philip Rivers (Chargers) és Drew Brees (Saints) ezúttal is hozta remek formáját, mindkettőjüknek sikerült 300 yard fölött passzolniuk, ráadásul mindketten kiosztottak 3-3 touchdown passzt is.

A nézők tehát pontosan azt kapták, ami tavaly elmaradt. Remek játékhívásokat, rengeteg passzt, gyönyörű elkapásokat. E téren elég csak a Lance Moore által elkapott touchdownt érő átadást felidézni. Ám a passzolás mellett gyakorlatilag minden mást is megkapott a londoni közönség, ami egy amerikai futball mérkőzésen megtörténhet. Az idén kicsit gyengélkedő LaDainian Tomlinson ezúttal ismét 100 yardnál többet szaladgált össze, de volt itt fumble, safety, interception, sőt a San Diego Chargers részéről még egy sikeresen elvégzett onside kick is. Más kérdés, hogy a győzelemhez ez sem volt elég, végül ugyanis a New Orleans győzedelmeskedett, mégpedig 37-32 arányban.

Ezzel a vereséggel a szezon előtt az egyik, Tom Brady kidőlésével pedig a legnagyobb esélyesnek kikiáltott San Diego immáron 3-5-ös győzelem-vereség indexszel áll, míg győzelmével a New Orleans pontosan 50%-osra (4-4) tornázta fel a mérlegét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.