Labdarúgó Európa Liga

A Debrecen kiütéses győzelemmel jutott túl a Skontón

A Debrecen kiütéses, 9-2-es győzelmet aratott lett vendége, a Skonto felett a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulójának csütörtöki visszavágóján, így 11-4-es összesítéssel jutott tovább.

2015.07.23 19:17MTI
MTI/Czeglédi Zsolt

A hajdúsági együttes hétgólos sikerével története legnagyobb különbségű győzelmét aratta a nemzetközi kupasorozatokban: az eddigi csúcsot a fehérorosz Dnyapro Mahiljov 6-0-s legyőzése jelentette, amelyet 1998-ban az Intertotó Kupában ért el a Debrecen.

A DVSC a következő, harmadik körben az izlandi KR Reykjavíkkal vagy a norvég Rosenborggal találkozik. A két csapat első meccsén utóbbi 1-0-ra nyert idegenben. A főtáblára jutáshoz még két párharcból kell továbbjutnia Kondás Elemér vezetőedző együttesének.

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, visszavágó:
Debreceni VSC-Skonto (lett) 9-2 (5-0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 8532 néző, v.: Vitalij Meskov (orosz) gólszerzők: Tisza (7., 45.), Balogh N. (12.), Sidibe (29., 31.), Brkovic (51.), Szakály P. (54., 11-esből), Bódi (58.), Castillion (70.), illetve Gutkovskis (59.), Rode (65.)
piros lap: Kovalovs (80.)
sárga lap: Varga J. (38.), illetve Kovalovs (27., 80.), Indrans (57.), Timofejevs (72.)

Továbbjutott: a Debreceni VSC 11-4-es összesítéssel.

Debreceni VSC: Verpecz - Jovanovic, Brkovic, Mészáros, Korhut - Bódi (Horváth Zs., 62.), Varga J. (Zsidai, a szünetben), Szakály P. - Tisza, Balogh N. (Castillion, 56.), Sidibe

Skonto: Pavlovs - Timofejevs, Rode, Sorokins - Jermolajevs, Murillo (Indrans, 54.), Kovalovs, Kozlovs, Visnakovs (Berenfelds, a szünetben) - Gutkovskis, Karasausks (Lukanyuk, 61.)

A Debrecen nagy elánnal kezdte a mérkőzést, szinte csak az volt a kérdés, mikor veszi be riválisa kapuját. Erre nem is kellett sokat várniuk a szurkolóknak, ugyanis Tisza Tibor már a 7. percben előnyhöz juttatta csapatát. A hajdúsági gárda nem állt le a vezető gól ellenére sem, tovább rohamozott, aminek meglett az eredménye: negyedóra elteltével már két, bő félóra után pedig már négy találattal vezetett, a szünet előtt pedig Tisza ötgólosra növelte a vezetést, így a párharcot gyakorlatilag le is zárta.

A folytatásban is nagy fölényben és felszabadultan futballozott a DVSC, amely sorra alakította ki helyzeteit és lőtte az újabb gólokat a teljesen szétesett rigai csapatnak. A nagy előny birtokában aztán kissé fellazult a hazaiak védelme, emiatt a Skonto szépített, de a végeredményt beállító találatot a Debrecen szerezte.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.