Labdarúgás - Európa Liga

Lökést adhat a Ferencvárosnak, hogy újra szurkolói előtt játszhat

A Ferencváros vezetőedzője és labdarúgói is úgy érzik, pluszt jelenthet a számukra, hogy az Európa Liga első selejtezőkörétől eltérően csütörtökön, a második forduló első összecsapásán már nézők előtt fogadhatják ellenfelüket, a bosnyák Zeljeznicar együttesét.

2015.07.15 20:37MTI
MTI/Kovács Tamás

"Remélem, minél több szurkoló látogat majd ki a stadionba, hiszen nagy szükségünk van a támogatásukra. Szeretnénk olyan eredményt elérni hazai pályán, hogy jó esélyekkel utazhassunk a visszavágóra" - mondta a meccset felvezető szerdai sajtótájékoztatón Thomas Doll.

A zöld-fehér együttes német trénere elmondása szerint alaposan tanulmányozta a riválist, s úgy látja, a bosnyák gárdának számos jó futballistája van, ugyanakkor azt is hangsúlyozta, ezúttal is saját csapata játékára szeretne koncentrálni.

"Elég önbizalommal rendelkezünk, bátornak kell lennünk, és akkor a mérleg nyelve felénk billenhet" - fogalmazott a szakember, aki ötven százalék esélyt lát a továbbjutásra.

A Ferencváros az első körben a holland másodosztályú Go Ahead Eagles csapatát búcsúztatta, az idegenbeli 1-1-et követően múlt csütörtökön könnyedén, 4-1-re győzte le ellenfelét. Tette ezt ráadásul üres lelátók előtt, a zöld-fehérekre kirótt büntetés miatt, amelyet a Rijeka elleni, tavalyi összecsapáson tapasztalt szurkolói rasszizmus miatt rótt ki az Európai Labdarúgó Szövetség.

A szakember szót ejtett a hétfőn szerződtetett Radó Andrásról is. Mint elmondta, a Haladástól érkezett támadóval bővültek a taktikai lehetőségei, azt azonban nem árulta el, hogy beveti-e csütörtökön.

Gyömbér Gábor, az együttes csapatkapitánya edzőjéhez hasonlóan örül annak, hogy újra szurkolók előtt játszhatnak.

"Ez hatalmas lökést adhat a csapatnak. Szeretnénk mindenképpen olyan eredményt elérni a drukkereink előtt, hogy végül továbbjussunk ebből a párharcból."

A találkozó 20.30 órakor kezdődik a Groupama Arénában. Eddig már több mint 7000 jegy talált gazdára.

MTI/Kovács Tamás


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.